De opleiding Invloed Vergroten

Met de opleiding Invloed Vergroten krijg je precies de vier tools waarmee je je invloed binnen de organisatie vergroot:

 1. Het maken van een Viable System Model (VSM) van de organisatie. Tijdens de opleiding maak je al het VSM van je eigen organisatie.
 2. Tijdens de opleiding ontdek je eigen breintype en bepaal je de breintypen van managers en medewerkers zonder dat zij dit door hebben.
 3. Organization Behavior Management 2.0. (OBM 2.0) Tijdens de opleiding maak je een Prestatie Verbeter Plan (PVP) waarmee je concreet al een gedragsveranderingsproces inzet binnen je organisatie.
 4. Tijdens de opleiding wordt je onbewustzijn getraind in de hypnotische taalpatronen.

Het programma bestaat uit 9 dagen. Omdat het OBM 2.0 traject het meeste werk is, starten we op dag #1 meteen met OBM 2.0 en het VSM zodat je het gewenste gedrag goed kan specificeren en meteen aan de slag kan met meten of met het verzamelen van historische meetresultaten. Daarna volgen maandelijkse trainingsdagen, waarbij het VSM en OBM 2.0 steeds stap voor stap worden behandeld en je wat je leert meteen kan toepassen op je praktijkcasus. Daarnaast krijg je 3 halve dagen over breintypen en 2 dagen plus een halve dag voor het trainen van de hypnotische taalpatronen.

Trainer van de opleiding Invloed Vergroten: Joost van der Leij

Joost van der Leij is een VU-university certified OBM trainer/coach en een Licensed NLP Master Trainer™ van The Society of NLP®. Daarmee heeft Joost van der Leij de unieke combinatie van én OBM én hypnose, want NLP is alleen maar een manier om aan hypnose te kunnen doen zonder het woord hypnose te hoeven noemen. Joost van der Leij is gastdocent aan echte universiteiten waar hij dit programma onderwijst.

Joost van der Leij is auteur van 21 boeken die met name over het Viable System Model (Management Cybernetics), breintypen (Het Neurogram® Handboek), OBM 2.0 (Management Cybernetics) en hypnotische taalpatronen gaan (Het ABC-NLP Handboek). Daarmee is Joost van der Leij bij uitstek de trainer die je leert hoe je je invloed binnen organisaties vergroot.

Dr. Marius Rietdijk, de OBM professor van de Vrije Universiteit van Amsterdam, zegt over Joost van der Leij:

“Door zijn grondige filosofie opleiding is Joost in staat om oplossingen voor belangrijke levensvragen uitermate overtuigend te brengen. Dit resulteert in de ene na de andere publicatie die mij helpen deels nog intuïtieve opvattingen over gedragswetenschap en bedrijfskunde verder te expliciteren. Hij is ook als trainer een ongekend orakel, waarbij hij vloeiend zijn enorme kennis en vaardigheden via formele en informele hypnose, natuurlijk zonder enige schroom, voor het voetlicht brengt.

Ik heb het werk van Joost soms meermalen gelezen. Zeker nadat ik zijn opleidingen had afgerond. Zijn uitgangspunten graven dieper dan die van menig academische collega, maar lezen als een trein. Zijn praktische levenservaring is gigantisch, inclusief zijn hulp als trainer en coach aan zovele cliënten. Ik ben dan ook trots hem regelmatig als gastdocent aan de VU te begroeten en met hem nieuwe producten en diensten te ontwikkelen.”

Logistieke details:

 • Naam opleiding: Invloed Vergroten.
 • Locatie: NLP.amsterdam, Binderij 7-L, 1185 ZH Amstelveen.
 • Data: zie het onderstaande formulier.
 • Tijden: van 10 tot 17 uur.
 • Tarief: zie het onderstaande formulier.
 • Inbegrepen gratis lesmateriaal: Management Cybernetics, Het Neurogram Handboek, Het ABC-NLP Handboek en een jaarabonnement op NLPflix zodat je al het lesmateriaal nog eens terug kan zien als video.
 • Gespreid betaalmogelijkheid: 12 maanden.
 • Annuleringsmogelijkheden: bij annulering worden alleen de trainingsdagen die zijn geweest pro rata in rekening gebracht. Inschrijven is dus 100% veilig.
 • Inhalen of herhalen mogelijk: ja.

Wanneer je aan de opleiding Invloed Vergroten mee wil doen, schrijf je dan in via het onderstaande formulier. Mocht je eerst een verkennend gesprek willen dan kan je dat aangeven in de mail die volgt. Hetzelfde geldt voor wanneer je eerst een offerte wil al dan niet voor een in company training. Inschrijven is 100% veilig want je kan tot 24 uur van tevoren geheel kosteloos annuleren.